Цинковото покритие предпазва стоманените конструкции в продължение на десетилетия и свежда до минимум нуждата от поддръжка.Това е най-благоприятният за околната среда съществуващ процес за защита от корозия.

Почти всички наши изделия преминават през процес на горещо поцинковане, като всяка седмица организираме транспорт в двете посоки. След запитване можете да докарате Вашия материал, който искате да се поцинкова, ние ще го транспортираме до фирма Балканцинк АД гр. Русе и в срок до 10 дни ще го докараме обратно за да си го получите от нас.

Молим да обърнете специално внимание на изискванията, на които трябва да отговаря Вашия материал, за да се получи качествено цинково покритие:

ИЗИСКВАНИЯ

ОТВОРИ ЗА ВЕНТИЛАЦИЯ И ОТТИЧАНЕ
– осигуряване на достъп до всяка вътрешна повърхност и  след това на оттичане на стопения цинк, като да не се използват отвори под ф8мм.

ПОВЪРХНОСТ НА МЕТАЛА

– метала не трябва да е прекалено корозирал
– при наличие на заварки, шлаката трябва да се почисти
– повърхността трябва да е почистена от масло, блажна боя или мазнина

Чистата повърхност на стоманата е основно изискване за качествено горещо поцинковане.

Замърсяването във вид на грес, катран, боя и заваръчна шлака не може да се отстрани чрез химическо почистване и може да бъде причина за черни, непокрити петна след поцинковане.

Понякога замърсяването на повърхността се установява трудно и си проличава едва след поцинковане.

ХИМИЧЕН СЪСТАВ НА МЕТАЛА

За да се постигне оптимално качество на горещопоцинковане е нужно следните химични елементи да бъдат в определените граници:

  1. силиций по-малко от 0,04% или между 0,15% и 0,24%
  2. фосфор по-малко от 0,04%.
  3. съдържание на въглерод под 0,25%
  4. манган по-малко от 1,3%

Ако имате нужда от повече информация относно горещото поцинковане може да посетите сайта на нашия партньор – фирма Балканцинк АД гр.Русе или ни се обадете!

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!